En del av Latin Reiser
En magisk reise

Religion

Grunnloven garanterer religionsfrihet, men den katolske kirke avhenger av statstøtte for å være den dominerende religionen. Katolske regler har likevel fortsatt stor innflytelse på myndighetene, og hjelper til i en viss grad å forme lovverket. Under en verdensomspennende studie av nivå av religiøs regulering og forfølgelse, med en rang fra 0 til 10 hvor 0 er lavest nivå, fikk Argentina nivået 1.4 på myndighetsregulering av religion, 6.0 på sosial regulering av religion, 6.9 på myndighetentes favoritisme av religion og 6 på religiøs forfølgelse.

I følge verdens kristne database er argentinerne: 92.1% kristne, 3.1 % agnostikere, 1.9% muslimer , 1.3% jøder og 0.9% buddhister eller andre religioner. Argentinske kristne er i hovedsak katolikker hvor tallene varierer fra 70-90% av befolkningnen (selv om kanskje bare 20% går i kirken). Den 13 Mars 2013, ble den argentinske kardinal Jorge Mario Bergoglio valgt som pave av den katolske kirke, og ble med det den første fra det amerikanske kontinentet. Han tok navnet Pave Franz.

Argentina har den største jødiske befolkningen blant alle land i Latin-Amerika. Et nytt studie viser at 11% av argentinerne er ikke-religiøse (dette inkluderer også de som tror på Gud, men som ikke følger en religion), 4% er agnostikere og 5% ateister. Totalt er bare 24% av befolkningen akive i kirken, mens protestantene er den eneste religiøse grupperingen der flertallet er aktive.

Besøk Latin Reiser sine hjemmesider for gruppereiser og skreddersydde reiser til hele Latin-Amerika!Besøk latinreiser.no her
+